علائم عفونت تزریق ژل لب ، گونه ، چانه ، فک ، زیر چشم
symptoms dermal filler infections
علائم عفونت تزریق ژل
تزریق ژل یک عمل جراحی متداول است. از آنجا که در این روش صورت شما را با سوزن سوراخ می کنند، خطر ابتلا به عفونت وجود دارد. این عفونت ممکن است یک تا دو روز پس از درمان ظاهر شود، و حتی ممکن است تا دو هفته طول بکشد. اگر پس از تزریق دچار عفونت شدید به پزشک مراجعه کنید، آنتی بیوتیک مصرف کنید و از زخم مراقبت کنید.
علائم عفونت را شناسایی کنید.
شما باید پوست خود را برای وجود هر نشانه ای از عفونت پس از تزریق ژل بررسی کنید. به هرگونه درد یا حساسیت همراه با پوست گرم و تورم در نزدیکی محل تزریق توجه کنید. بررسی کنید که آیا ناحیه ای متفاوت از سایر نواحی که تحت درمان قرار گرفته اند به نظر می رسد یا خیر. یک ناحیه آلوده ممکن است آبسه یا جوش پر شده از چرک داشته باشد. به علاوه عفونت می تواند با تب و قرمزی نیز شناسایی شود.
به پزشک مراجعه کنید.
اگر پس از تزریق متوجه هرگونه قرمزی، تورم یا حساسیت شدید، باید به پزشک خود مراجعه کنید. پزشک محل تزریق را بررسی می کند. همچنین از شما می پرسد که از زمان تزریق شما چقدر گذشته است، چون می تواند به تشخیص نوع عفونت کمک کند.
آزمایش کشت انجام دهید.
پزشک شما ممکن است یک کشت از ناحیه آلوده انجام داده تا مشخص کند چه نوع عفونتی دارید و چه نوع آنتی بیوتیکی باید تجویز کند. رایج ترین نوع عفونت در تزریق ژل، عفونت باکتریایی است اما شما همچنین می توانید عفونت های قارچی یا ویروسی داشته باشید.
درمان عفونت
1- آنتی بیوتیک بخورید.
اگر پس از تزریق ژل دچار عفونت شدید، پزشک شما ممکن است آنتی بیوتیک تجویز کند. آنتی بیوتیک هایی که معمولاً برای درمان عفونت های ناشی از تزریق ژل به کار می روند، دارای خواص ضد التهابی نیز هستند. ممکن است مصرف آنها را تا 6 هفته تجویز کند.
– هیالورونیداز مصرف کنید.
این دارو معمولاً در کنار آنتی بیوتیک تجویز می شود. هیالورونیداز به انحلال ژل اسید هیالورونیک که ممکن است مسدود شده یا داخل ناحیه آلوده باشد کمک می کند.
- برخی افراد نسبت به هیالورنیداز حساسیت دارند، بنابراین ابتدا آن را روی دستان خود تست کنید.
3- آنتی بیوتیک تزریق کنید.
برای عفونت های شدید تر، پزشک ممکن است به مناطق آلوده آنتی بیوتیک تزریق کند. این تزریق احتمال دارد تا 3 مرتبه انجام شود. باید بین اولین و دومین تزریق، 1 هفته و بین تزریق دوم و سوم باید 2هفته فاصله زمانی وجود داشته باشد.
– تخلیه ناحیه عفونی
ممکن است پزشک شما تصمیم بگیرد که شما باید ژلی که به صورتتان تزریق شده یا هرگونه چرک عفونی را تخلیه کنید. این کار به پاک شدن منافذ پوست شما از آلودگی کمک می کند و در این صورت عفونت بهبود پیدا می کند. این کار در مطب پزشک انجام می شود.
– قبل از تزریق آنتی بیوتیک مصرف کنید.
یکی از راه هایی که به جلوگیری از عفونت کمک می کند این است که قبل از تزریق، درمان عفونت های بالقوه را شروع کنید. اگر شما استفاده از آنتی بیوتیک را قبل از تزریق ژل آغاز کنید، می تواند به پیشگیری از هرگونه عفونتی که پس از تزریق رخ می دهد کمک کند.
- قبل از تزریق با پزشک خود در مورد استفاده از آنتی بیوتیک ها برای پیشگیری مشورت کنید.
6- اگر عارضه پوستی دارید از تزریق ژل خودداری کنید.
عارضه های خاص شما را بیشتر در معرض خطر ابتلا به عفونت پس از تزریق قرار می دهد. اگر در حال حاضر اطراف صورت خود عفونت دارید، از جمله جوش یا حساسیت، نباید ژل تزریق کنید. همچنین افراد مبتلا به درماتیت نیز نباید تزریق انجام دهند. اگر در بینی یا دهان عفونت داشته باشید، مانند سینوزیت، بیماری پریودنتال (عفونت و التهاب لثه)، عفونت گلو، یا آبسه نباید این درمان را دریافت کنید.
- به عنوان مثال، افراد مبتلا به ویروس هرپس، ویروس پاپیلومای انسانی، ایمپتیگو (زرد زخم)، مولوسکوم کانتوژیوزوم (زگیل آبکی) یا عفونت های قارچی در نزدیکی محل تحت درمان، نباید تزریق انجام دهند.
درمان زخم ها
– ناحیه عفونی را تمیز نگه دارید.
اگر عفونت منجر به زخم های باز روی صورت شما شود، باید آن را مانند یک زخم درمان کنید. برای کمک به جلوگیری از ورود باکتری به زخم، ناحیه عفونی را هر روز با آب گرم بشویید. این کار از تجمع کثیفی و چرک در زخم جلوگیری کرده و به بهبود آن کمک می کند.
در مورد بهترین درمان برای ناحیه عفونی با پزشکتان مشورت کنید و در صورت نبودن مشکل از پاک کننده ملایم یا صابون ضدباکتری استفاده کنید.
– پماد بمالید.
برای مرطوب نگه داشتن زخم، لایه نازکی از ژل پترولیوم را روی ناحیه قرار دهید. این کار به بهبود سریع تر، کاهش پوسته پوسته شدن و کاهش اثر زخم کمک می کند. شما می توانید این ژل را با انگشتان تمیز یا پنبه روی ناحیه عفونی بمالید.
– زخم را با گاز استریل بپوشانید.
اگر زخم شما بزرگ بوده و هنوز قسمت هایی از آن باز است، بهتر است آن را با گاز استریل پانسمان کنید. گاز استریل را روی قسمت باز بگذارید و با نوار کاغذی آن را بچسبانید. بعد از اینکه زخم شروع به بهبود کرد می توانید پانسمان را باز کنید.