16 سوال متداول پزشکی درباره میکرونیدلینگ و پاسخ آن ها
Micro Needling Frequently Asked Questions – Your FAQs Answered
16 سوال متداول پزشکی درباره میکرونیدلینگ و پاسخ آن ها
میکرونیدلینگ پزشکی چیست؟
میکرونیدلینگ چیست ؟ این روش یک نوع درمان برای پوست است که توسط یک دستگاه الکتریکی دارای سوزن های مخصوص پوست انجام می شود. این دستگاه دارای 12 سوزن بسیار ظریف و نازک است. از این سوزن ها برای آسیب رساندن به بافت های قدیمی و زخمی پوست به منظور بازسازی و تولید سلول های پوستی جدید استفاده می شود. در نهایت تولید سلول های جدید، منجر به ایجاد لایه های تازه ای از فیبر الاستین و کلاژن شده و جریان خون را در آن ناحیه افزایش می دهد.
روش کار میکرونیدلینگ چگونه است؟
دستگاه بر روی پوست حرکت کرده و سوزن ها تا عمق 2 میلیمتری لایه های بالایی پوست زخم های بسیار ریزی ایجاد می کنند. بدین ترتیب بدن به تولید فیبر الاستین و کلاژن سازی فرمان می دهد. در نتیجه، پوست بهبود یافته و آثار زخم ها، خطوط و چین و چروک ها به صورت چشم گیری کاهش می یابد.
چه شرایطی را می توان به کمک درمان میکرونیدلینگ بهبود بخشید؟
برخی از مواردی که میکرونیدلینگ در درمان آن ها بسیار موثر و شناخته شده است، عبارتند از: میزان خفیف تا متوسط جای جوش و زخم ناشی از آکنه، خطوط ریز و چین و چروک های صورت، پوست های شل و آویزان، اصلاح بافت پوست و منافذ و روزنه های باز آن.
پس از درمان چه اتفاقی برای من می افتد؟
بیشتر افراد متوجه مقداری قرمزی و تورم ملایم، چیزی شبیه به آفتاب سوختگی بین بازه 24 تا 48 ساعت پس از درمان، می شوند. در مواردی نیز ممکن است فرد کمی خونریزی یا کبودی را تجربه کند. پس از مدت یک تا دو هفته پس از درمان، پوست به میزان قابل توجهی نرم تر و شفاف تر خواهد شد. نتیجه نهایی معمولا پس از چند ماه قابل مشاهده است.
درمان میکرونیدلینگ شامل چیست؟
این روش با تمیز کردن و خراش دادن پوست آغاز می شود. از موادی جهت تحریک پوست به کلاژن سازی، سرم ویتامین C و روشن کننده های پوستی در طول درمان استفاده می شود. از یک قلم کوچک که دارای 12 سوزن بسیار ظریف است برای ایجاد زخم های بسیار ریز در زیر سطح پوست استفاده می شود. سرعت و انعطاف پذیری سوزن ها باعث می شود کار زخم کردن و سپس جذب مواد مغذی توسط پوست موثرتر و بیشتر شود. در نهایت از سرم ویتامین C یا هایلورونیک اسید پس از درمان جهت مرطوب و هیدراته ماندن پوست به منظور محافظت و بهبود هرچه سریع تر استفاده می گردد.
دوران نقاهت پس از درمان میکرونیدلینگ به چه شکل است؟
تورم و التهاب پوست بسیار موقت بوده و در عرض چندین ساعت پس از درمان به میزان چشمگیری کاهش می یابد. اما ممکن است پوست شما تا 48 ساعت پس از درمان، به رنگ صورتی روشن باقی بماند. همچنین استفاده از هایلورونیک اسید پس از اتمام کار می تواند به کاهش التهاب و تورم پوست کمک کند. حتما از کرم ضد آفتاب برای محافظت از پوست خود استفاده کنید و به خاطر داشته باشید که تا حد ممکن از آرایش کردن پرهیز نمایید.
مزایای درمان میکرونیدلینگ چیست؟
برخی از مزایای برجسته و شناخته شده میکرونیدلینگ عبارتند از: تاثیر و نفوذ هرچه بیشتر هنگام استفاده از کرم های موضعی و درمانی، افزایش گردش خون و در نتیجه افزایش کلاژن سازی، استفاده از سوزن های ضد حساسیت، اقتصادی و مقرون به صرفه در مقایسه با سایر درمان های احیای پوست، جوابدهی بسیار بالا بر روی تمام انواع پوست ها، امکان درمان پوست سر، صورت و بدن، اطراف چشم، دهان و گردن.
درمان میکرونیدلینگ چه تاثیراتی بر روی پوست دارد؟
میکرونیدلینگ به دلایل زیر محبوبیت و شهرت زیادی در درمان بسیاری از جوانب پوست کسب کرده است، اما تنها محدود به این موارد هم نیست. برخی از این تاثیرات عبارتند از: بهبود بافت پوست و کاهش آثار چین و چروک ها، بازسازی بافت پوست، بهبود جای زخم و جوش، کاهش اندازه روزنه ها و منافذ پوست و کاهش آثار کشیدگی و شل شدگی پوست.
آیا امکان درمان میکرونیدلینگ بر روی هر رنگ پوستی وجود دارد؟
این درمان برای روی تمامی انواع پوست ها و رنگ ها کاملا بی خطر بوده و ریسک ابتلا به التهاب و جداشدگی رنگدانه های پوست وجود ندارد.
آیا درمان میکرونیدلینگ درد دارد؟
قبل از شروع درمان، از کرم بی حسی بر روی پوست جهت کاهش درد در طول درمان استفاده می شود.
برای انجام درمان میکرویدلینگ نیازمند چند جلسه مراجعه هستم و هر چند وقت یک بار امکان تکرار این درمان وجود دارد؟
می توانید با خیال راحت درمان میکرونیدلینگ را در صورت لزوم هر 4 تا 6 هفته تکرار کنید. کلاژن سازی نیازمند حداقل 3 جلسه مراجعه است. در حالی که درمان آثار جوش و زخم ناشی از آکنه، نیازمند 3 تا 6 جلسه مراجعه برای درمان کامل است. به خاطر داشته باشید که بین 4 تا 6 هفته باید بین هر یک از درمان ها فاصله باشد. اما به صورت دقیق تر، تعداد جلسات درمانی به شرایط هر فرد بستگی دارد. میکرونیدلینگ می تواند بر روی تمامی قسمت های بدن مثل گردن، آرنج، پاها و … انجام شود. معمولا نتایج پس از اولین مراجعه قابل مشاهده است.
عوارض جانبی درمان میکرونیدلینگ چیست؟
هیچ تاثیر منفی و عارضه جانبی برای درمان میکرونیدلینگ در بیش از 150000 مورد که تا کنون در سراسر جهان انجام گرفته اند، گزارش نشده است.
پس از درمان باید از انجام چه کارهایی بر روی پوست اجتناب کنم؟
AHAs (اسید گلیکولیک) ، رتینول و یا هر ماده فعال دیگری نباید 2 تا 3 روز پس از درمان برای رسیدن به حداکثر میزان بهبودی مورد استفاده قرار گیرد. بهتر است از کرم های ضد آفتاب استفاده نموده و تا حد امکان، از قرار گرفتن در معرض نور خورشید اجتناب کنید.
آیا امکان درمان میکرونیدلینگ برای من وجود دارد؟
درمان میکرونیدلینگ برای تمام انواع پوست ها و رنگ ها کاملا بی خطر است زیرا اپیدرم پوست در طی درمان، هیچ آسیبی نمی بیند. همچنین خطر تغییر رنگدانه ها و یا التهاب و تورم رنگدانه ها بسیار کم است. درمان میکرونیدلینگ می تواند حتی در مناطق حساس و نازک پوست مثل اطراف چشم ها، گردن و پشت دست ها انجام شود. این در حالی است که به راحتی امکان درمان با دیگر روش های درمانی در این نقاط از پوست وجود ندارد. میکرونیدلینگ برای افرادی که سابقه مصرف داروی آکوتان (ایزوترتینوئین) ، حداقل تا سه ماه قبل از مراجعه را داشته اند، مناسب نیست. هم چنین افرادی که دارای زخم، جراحت و خراش بوده، کسانی که طی یک سال گذشته سابقه درمانی تشعشعی داشته اند، کسانی که از هرگونه عفونت یا بیماری پوستی و تبخال در ناحیه مورد نظر رنج می برند، خانم های باردار و یا شیرده، و یا کسانی که به هر دلیلی تاریخچه زخم های کلوئیدی یا آثار هیپرتروفیک و یا سرعت پایین در روند بهبود زخم دارند، باید از انجام درمان میکرونیدلینگ خودداری نمایند.
هزینه درمان میکرونیدلینگ چقدر است؟
این مساله در جلسه مشاوره رایگان شما مطرح می گردد. درمان برای هر مراجعه کننده با توجه به شرایط بیمار مورد بررسی قرار می گیرد. تصمیم های درمانی بر اساس نیازهای فردی بیمار و نتایج مورد نظر وی گرفته می شوند. میکرونیدلینگ می تواند مرتبط با سایر روش های درمانی انجام شود.
خطرات عفونت پس از درمان چه مواردی هستند؟
عفونت پس از درمان به ندرت رخ می دهد، زیرا زخم های بسیار ریز ایجاد شده در زیر سطح پوست به سرعت بسته شده و درمان کاملا تحت شرایط بالینی صورت می گیرد.