لایه برداری + جوان سازی + سفت کننده همزمان پوست با پولاژن 2018
جایگزینی بسیار مناسب برای میکرودرم – قیمت بسیار مناسب
بهترین درمان روزاسه
لیزر، نور درمانی، رتین آ و حتی بوتاکس می توانند قرمزی صورت و روزاسه را کاهش دهند. بهترین درمان برای شما به نوع علائم روزاسه ای که دارید بستگی دارد.
روزاسه چیست؟
روزاسه نوعی بیماری پوستی مزمن است که ابتدا به صورت گرگرفتگی یا قرمزی در ناحیه میانی صورت ظاهر می شود. علائم روزاسه در طول زمان پیشرفت می کند تا این که قرمزی شدیدتر و ماندگار شده و بیشتر صورت را در بر می گیرد.
هر فردی می تواند به روزاسه مبتلا شود، اما در بین زنان با پوست روشن رایج تر است. به طور معمول این بیماری افراد بین 30 تا 50 سال را تحت تاثیر قرار می دهد. معمولاً به آن آکنه بزرگسالان گفته می شود اما اغلب در افرادی که جوش نوجوانی را تجربه نکرده اند ظاهر می شود. روزاسه برخلاف آکنه ولگاریس (جوش غرور جوانی) فاقد جوش های سرسیاه است.
مطابق با آکادمی پوست آمریکا، چهار زیرمجموعه از روزاسه وجود دارد. روزاسه اریتماتوز تلانژکتاتیک با علائم قرمزی، گرگرفتگی و ظهور رگ های خونی است. قرمزی همراه با تورم و برجستگیهای شبیه جوش شامل روزاسه پاپولوپوسچولار می شود. در نوع دیگر به نام روزاسه فیماتوز پوست صورت به ویژه پوست بینی ضخیم می شود. زیرمجموعه دیگر روزاسه چشمی نام دارد و موجب قرمزی، سوزش و خارش چشم ها می شود. علائم چشم در این نوع روزاسه شبیه گل مژه است.
چه چیزی موجب روزاسه می شود؟
علت دقیق روزاسه مشخص نیست، اگرچه عوامل خطر بسیاری شناسایی شده اند. برخی شواهد نشان می دهند که روزاسه توسط باکتری هایی ایجاد می شود که روی پوست افرادی که از نظر ژنتیکی مستعد این بیماری هستند زندگی می کنند. اگر سابقه خانوادگی روزاسه داشته باشید به احتمال فراوان به این بیماری مبتلا خواهید شد.
خورشید نیز می تواند یک عامل مهم در ایجاد رگ های خونی اضافی باشد که منجر به گرگرفتگی در افراد مستعد روزاسه می شود. هر چیزی از نور خورشید گرفته تا اسپری مو می تواند موجب تشدید علائم شود که ساعت ها طول می کشد و باعث سوزش یا خارش صورت شما می شود.
نوسانات هورمونی هم نقش مهمی دارند. برخی زنان در طول بارداری روزاسه را تجربه می کنند. برخی دیگر در دوران یائسگی مبتلا به روزاسه می شوند.
سایر محرک های رایج روزاسه عبارت است از: غذاهای تند، نوشیدنی های گرم، الکل، ورزش، استرس، محصولاتی که هنگام استفاده از آن ها احساس سوزش می کنید، دمای بالا از قبیل حمام گرم.
آنچه که موجب شعله ور شدن روزاسه در شما می شود، ممکن است روی شخص دیگر تاثیر نداشته باشد، بنابراین مهم است بدانید چه چیزی وضعیت شما را تشدید می کند. دانستن عوامل محرک و ایجاد تغییرات ساده در زندگی روزمره می تواند به طور قابل توجهی شعله ور شدن روزاسه را کاهش دهد.
آیا می توان روزاسه را درمان کرد؟
در حال حاضر هیچ روش مطمئنی برای خلاص شدن دائمی از روزاسه وجود ندارد، اما بیماری التهابی پوست را می توان کنترل کرد.
ابتدا از هرچیزی که علائم روزاسه را بدتر می کند اجتناب کنید. مراقبت از پوست نقش مهمی در کنترل علائم روزاسه دارد.
- روزانه از ضد آفتاب استفاده کنید. نور UV عامل اصلی روزاسه است. بنابراین اولین قدم شما استفاده از ضد آفتاب فیزیکی است، چه زمان زیادی را بیرون از خانه بگذرانید یا خیر. ضد آفتاب های شیمیایی می توانند حساسیت پوست را افزایش دهند، بنابراین ضد آفتاب های فیزیکی (دی اکسید تیتانیوم یا اکسید روی) برای افراد مبتلا به روزاسه بهتر است.
- پوست خود را با آب ولرم بشویید. گرما باعث انبساط رگ های خونی و در نتیجه گرگرفتگی می شود.
- از محصولات مراقبت از پوست ضد حساسیت و ملایم که برای پوست های حساس ساخته شده اند استفاده کنید. به دنبال مرطوب کننده و پاک کننده های بدون عطر و الکل باشید. موادی نظیر عصاره شیرین بیان می توانند قرمزی را کاهش دهند.
داروهای موثر در درمان روزاسه
هرچه درمان را زودتر شروع کنید کنترل وضعیت شما راحت تر خواهد بود.
از آن جا که علائم و نشانه های روزاسه در هر فرد متفاوت است، پزشک درمان را متناسب با بیمار تنظیم می کند. برنامه درمان می تواند ترکیبی از ژل های آنتی بیوتیک و ضدالتهابی، داروهای خوراکی از جمله آنتی بیوتیک ها (در صورت لزوم) باشد.
درمان های موضعی باید حداقل به مدت شش هفته استفاده شوند تا روند درمان به خوبی بررسی شود.
در ادامه خلاصه ای از درمان هایی که پزشکان معمولاً برای کمک به کنترل روزاسه و درمان قرمزی و جوش استفاده می کنند آمده است:
- آنتی بیوتیک ها. روزاسه توسط باکتری ها ایجاد نمی شود، اما اغلب آنتی بیوتیک برای کمک به بهبود التهاب و کاهش پاپول ها (لک های برجسته) و برجستگی های جوش مانند تجویز می شود.
ابتدا آنتی بیوتیک موضعی تجویز می شود. مترونیدازول یکی از دو داروی موضعی تایید شده توسط FDA برای درمان روزاسه است. دارو که اغلب اولین قدم برای درمان روزاسه است، عوارض جانبی کمی به همراه دارد.
آنتی بیوتیک های خوراکی معمولاً در موارد متوسط تا شدید روزاسه تجویز شده و اغلب همراه با درمان های موضعی استفاده می شود. نگرانی هایی در مورد استفاده طولانی مدت از آنتی بیوتیک وجود دارد که منجر به مقاومت در برابر سویه های باکتری ها می شود؛ یک استراتژی این است که میزان مصرف آنتی بیوتیک های خوراکی را پس از تثبیت یا بهبود شرایط کاهش داده و تنها درمان موضعی را ادامه دهید. هدف از داروی خوراکی بهبود روزاسه تا جایی است که شراطی کنترل با درمان موضعی حاصل شود.
داکسی سایکلین، نوعی تتراسایکلین، یک آنتی بیوتیک خوراکی است که اغلب برای درمان روزاسه تجویز می شود. با مصرف 40 میلی گرم در روز، داکسی سایکلین خاصیت آنتی بیوتیکی ندارد و تنها به عنوان داروی ضدالتهاب عمل می کند؛ در این صورت خطر مقاومت آنتی بیوتیکی پایین می آید.
حساسیت به نور عارضه اصلی بسیاری از آنتی بیوتیک های خوراکی است که برای درمان روزاسه استفاده می شود. هنگام مصرف این داروها از قرار گرفتن بیش از حد در معرض اشعه UV (چه آفتاب چه تخت های برنزه) جلوگیری کرده و همیشه از ضد آفتاب با SPF 30 یا بیشتر استفاده کنید.
- اسید آزلائیک. دومین ماده مورد تایید FDA برای روزاسه اسید آزلائیک است که به سه روش مختلف روزاسه را کاهش می دهد: ضد باکتریایی، ضد التهاب و ضد کراتینه سازی است، به این معنی که از تجمع سلول های مرده پوست جلوگیری می کند و در نتیجه منافذ پوست مسدود نشده و نقشی در شیوع آکنه ندارند. اسید آزلائیک ممکن است موجب حساسیت پوست شود، اما معمولاً قابل تحمل بوده و می تواند به مدت طولانی مورد استفاده قرار گیرد.
- ایزوترتینوئین. اگر سایر داروها موثر واقع نشدند، پزشک شما ممکن است ایزوترتینوئین را توصیه کند. این داروی خوراکی نوعی ویتامین A است که به کاهش قرمزی و برجستگی های جوش مانند روزاسه کمک می کند.
ایزوترتینوئین می تواند موجب نقص جدی مادرزادی شود، بنابراین برای همه افراد مناسب نیست. اما تحقیقات نشان داده اند که می تواند در موارد حاد و مداوم روزاسه موثر باشد. حدود سه تا چهار ماه طول می کشد تا نتایج قابل توجهی را مشاهده کنید.
سلام بیماری عجیبی هست اصلا معلوم نیست منشأ بیماری چیه شاید بشه با ترکیب چند روغن و دمنوش روند کند کرد یا تا حدود زیادی روزاسه رو خنثی کرد
سلام من ۱۶ سالمه از بچگی صورتم همیشه قرمزی چیکار میتونم بکنم؟
سلام حتما به یک متخصص پوست مراجعه کنید .