بعد از ایمپلنت دندان چه بخوریم؟
چه در حال تصمیم گیری برای جراحی ایمپلنت دندان باشید، یا به تازگی این روش را انجام داده اید باید بدانید که چگونه از خود مراقبت کنید تا بدون مشکل بهبود پیدا کنید.
اغلب سوالات در مورد دوره نقاهت ایمپلنت دندان و مراقبت پس از آن درباره این است که چه چیزی بخوریم و چه چیزی نخوریم. اگرچه ایمپلنت ها نقش دندان واقعی را برای شما بازی می کنند و کمک می کنند که هر چه می خواهید بخورید و هر میوه و غذای تردی که میل دارید گاز بزنید، اما مدتی طول می کشد تا ایمپلنت به استخوان فک جوش خورده و برای روکش دندان آماده شوند. تا زمانی که ایمپلنت شما کاملاً در جای خود محکم و ثابت نشده باید به دقت از آن مراقبت کنید.
درست همانند هر عمل جراحی مدتی طول می کشد تا بعد از ایمپلنت دندان بهبود پیدا کرده و به زندگی عادی برگردید. در طول این مدت، باید دستورالعمل های پس از جراحی را دنبال کنید تا تجربه ای موفق و بدون عارضه داشته باشید. در این مقاله شما را راهنمایی می کنیم که بعد از ایمپلنت چه بخورید.
نکات مهم برای دوره نقاهت ایمپلنت دندان
قبل از هر چیز، به یاد داشته باشید بدن شما برای بهبود به مواد مغذی نیاز دارد. بنابراین وعده های غذایی خود را حذف نکنید و غذاهای مغذی بخورید تا دوره بهبود سریع تری داشته باشید. اگر به دلایل پزشکی مانند دیابت رژیم غذایی خاصی دارید، از دندانپزشک خود بخواهید دستورالعمل های مراقبت را بر اساس رژیم شما تنظیم کند.
یک ساعت پس از جراحی، با غذاهای مایع (مانند سوپ، شیر، بستنی و غیره) شروع کنید. در مورد آنچه که می خواهید بخورید با پزشک خود مشورت کنید. برخی مواد غذایی مورد استفاده در سوپ ها و سایر مواد غذایی آبکی اسیدی بوده و می توانند باعث تحریک و سوزش شوند. از خوردن غذاها و نوشیدنی های گرم تا 48 ساعت اول پس از جراحی خودداری کنید. همچنین از نی برای نوشیدن استفاده نکنید.
برای هفته اول پس از جراحی، باید از خوردن غذاهای سفت پرهیز کنید تا هنگام جویدن به لثه فشار وارد نشود. از غذاهای نرم و پوره شده مانند پودینگ، سوپ، پوره سیب زمینی، ماست، پنیر، شیر، بلغور جو و تخم مرغ آب پز استفاده کنید.
محصولات لبنی سرشار از کلسیم و پروتئین بوده و برای تقویت استخوان های فک ضروری هستند و کمک می کنند تا ایمپلنت سریع تر در جای خود محکم شود.
در هفته دوم رژیم غذایی نرم را ادامه دهید، زیرا لثه های شما هنوز حساس هستند. اگر می خواهید گوشت را به رژیم غذایی خود اضافه کنید، از گوشت چرخ کرده استفاده کنید که نیاز به جویدن ندارد. بعد از دو هفته لثه شما تا حدودی بهبود پیدا می کند و می توانید عادات غذایی عادی خود را از سر بگیرید اما بهتر است مراقب باشید که با خوردن غذاهای سفت و ترد به لثه های خود فشار وارد نکنید.
میوه ها و سبزیجات برای سلامتی و بهبود شما مهم هستند اما سبزیجاتی را انتخاب کنید که به راحتی جویده می شوند. از مصرف میوه های خیلی ترش و اسیدی اجتناب کنید چون باعث درد در ناحیه جراحی می شوند.
غذاهایی که باید بعد از ایمپلنت دندان از آن ها اجتناب کرد
باید از مصرف برخی غذاها در طول دوره نقاهت پرهیز کرد. حتماً از پزشک خود بپرسید مصرف چه غذاهایی ممنوع است. برخی از غذاهایی که باید از خوردن آن ها اجتناب کنید عبارتند از:
- میوه های اسیدی مانند گوجه فرنگی، سس گوجه فرنگی و آب پرتقال: اسیدی بودن این میوه ها باعث سوزش لثه می شوند.
- پاپ کورن، آجیل، تخمه آفتابگردان و غیره: این مواد خوراکی اغلب پوسته ای دارند که بین دندان ها گیر می کند و باعث درد و التهاب می شود.
- فلفل: بین دندان ها و ایمپلنت قرار گرفته و باعث درد و التهاب می شود.
- غذاهای تند: این غذاها باعث درد و ناراحتی می شوند.
- غذاهای سفت و ترد که به سختی جویده می شوند.
- نان تست: از آنجایی که نان تست نرم نیست، پس از جراحی ایمپلنت گزینه مناسبی نیست.
- برنج: برنج نیز ممکن است بین دندان ها گیر کند؛ بنابراین بهتر است آن را با انواع نان های نرم جایگزین کنید.
علاوه بر رعایت رژیم غذایی، همچنین باید یک هفته قبل از کاشت ایمپلنت تا دو هفته بعد، سیگار را ترک کنید چون روند بهبود را مختل می کند. علاوه بر این برخی دهانشویه ها در روند بهبود اختلال ایجاد می کنند و نباید استفاده شوند.